Kruidenboter maken

Verse kruidenboter maken

Verse kruidenboter maken

U kunt natuurlijk kruidenboter kopen in elke supermarkt maar als u écht een volle smaak wilt, dan moet u verse kruidenboter maken. Voordelen van verse kruidenboter maken zijn dat u uw favoriete kruiden kunt gebruiken en het is heel eenvoudig om te doen.

Ingrediënten

Roomboter, ongeveer honderdvijftig gram en het liefst ongezouten. Een beetje citroensap, wat zout en peper. Wat er echt in hoort te zitten bij verse kruidenboter maken zijn een ruime eetlepel fijngesneden bieslook, circa twee eetlepels fijn gesneden peterselie en uiteraard knoflook, twee teentjes is ruim voldoende en moeten worden geperst.

Verse kruidenboter maken

Stappenplan

Verse kruidenboter maken begint met zachte boter. Ik kies het liefst voor gezonde grasboter. Snij de kruiden heel fijn, doe beiden in een grote kom en dan goed mengen. Voeg vervolgens het beetje citroensap toe en roer alles goed door elkaar. Pers de knoflookteentjes boven de kom en meng weer alle ingrediënten. U kunt het mengsel op smaak brengen door peper en zout toe te voegen. De laatste stap bij verse kruidenboter maken is de zachte roomboter toevoegen. Belangrijk is dat de boter goed wordt gemengd!

Boter - Verse kruidenboter maken

Lekkerder!

Om de ingrediënten de kans te geven om goed in te trekken, wordt aanbevolen de verse kruidenboter een uur in de koelkast te zetten.