Kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

Onverwacht bezoek, een barbecue, gewoon even iets lekkers op tafel zetten. Soms ben je hier niet helemaal op voorbereid. Je kunt dan zelf kruidenboter maken. Als je roomboter in huis hebt is dat heel eenvoudig.

Zelf kruidenboter maken

Knoflookboter

Verse kruidenboter makenEen voorbeeld is knoflookboter. Hiervoor kun je met knoflook of knoflookpoeder, een halve gesnipperde ui, peper en zout en eventueel andere kruiden als bieslook of peterselie, zelf kruidenboter maken naar eigen smaak.

De boter laat je eenvoudig op kamertemperatuur komen zodat hij goed door te roeren is, voegt de kruiden toe en klaar. Zo simpel is zelf kruidenboter maken.

Naar eigen smaak

Ook met andere kruiden kun je zelf kruidenboter maken. Probeer eens paprikapoeder, kerrie, of een ander kruid. Varieer naar eigen voorkeur. Er bestaan ook kant en klare kruidenmengsels die het zelf kruidenboter maken nog gemakkelijker maken. Je kunt de kruidenboter dan aanpassen op sterkte van smaak. Ook hier kun je nog een eigen inbreng hebben waardoor de kruidenboter helemaal aan de eigen smaak aangepast wordt. Bij twijfel maak je eerst een kleine hoeveelheid kruidenboter.

kruidenboter kruiden

Aanrader

Zelf kruidenboter maken is gemakkelijk en lekker. Probeer het eens en sta versteld van de reacties die je krijgt. Heb je sporters op bezoek? Zijn je gasten echte health-freaks? Ik durf ook wel eens gek doen – ik voeg dan een een beetje collageenpoeder toe aan de mix. Heerlijk voor een gezonde huid, en volledig smaakloos!

Eet smakelijk!