Zelfgemaakte kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter: iets voor studenten of mensen die graag willen besparen op de uitgaven in de supermarkt. Het is heel gemakkelijk om zelfgemaakte kruidenboter te maken, want het kan vaak met spullen die iedereen in zijn keukenkastje heeft staan. Heerlijk op een stokbroodje bij de groentensoep. En bovendien gezond, het wordt namelijk gemaakt met verse knoflook.


Lowbudgetrecept zelfgemaakte kruidenboter

Neem een paar lepels gewone margarine uit een kuipje en doe het in een kommetje. Laat het op kamertemperatuur komen. Knijp er een teen knoflook boven uit en voeg wat gedroogde basilicum en oregano uit een potje toe. Eventueel zijn ook Franse kruiden, bieslook of peterselie te gebruiken. Naar smaak zwarte peper toevoegen. Goed mengen met een vork en de zelfgemaakte kruidenboter is klaar!
Iets minder low budget

Zelfgemaakte kruidenboter is ook heerlijk met iets duurdere ingredienten: gebruik ongezouten roomboter, op kamertemperatuur. Voeg fijngesneden verse kruiden toe, bijvoorbeeld thijm, rozemarijn, marjolein en lavendelbloemen. Goed mengen met een vork. Maak de kruidenboter op smaak met fleur de sel zout. Heerlijk bij gepofte aardappel. Maak je een Italiaanse variant, dan kun je ingrediƫnten als knoflook, fijngesneden verse basilicum, zeer fijngesneden cherrytomaatjes en geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.